Leta i den här bloggen

fredag 9 juni 2017

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren

Jag vet inte hur många som frågat efter denna boken under året. Nu senast en tjej i femman och då kände jag att jag nog borde läsa den själv också. Jag har ingen relation till Therése Lindgren och sminkvloggar är inte min grej. Roligt att bli positivt överraskad! 

Boken är lättläst och tydlig. Hon beskriver helt öppet om hur hon börjar drabbas av panikattacker. Först tror hon att det är en stroke eller kanske influensa men till slut blir tvungen att söka akut vård och får rådet att boka tid på en psykiatrisk mottagning. Sen följer år av sjukskrivning, terapi och medicinering. I samma veva upptäcker hon Youtube, och hennes liv tar en ny vändning. 
Boken är fylld av fakta och råd och jag tycker verkligen att Therése lyckas slå hål på fördomar om psykisk ohälsa. Trots att hon hävdar att hon inte vill romantisera så finns e
n liten oro att unga tjejer ska se det destruktiva bekräftelsebehovet som en del av, kanske till och med en förutsättning för, framgångssagan. Men jag tror att boken kommer göra gott och ju mer vi pratar om det desto större chans att vi kan sticka hål på de där skinande blanka rosa ballongerna och acceptera varandra som lika värda! Jag skulle nog inte rekommendera till någon i femman, den behandlar svåra ämnen, våldtäkt, alkohol och djup depression men tjejer som är på väg in i vuxenlivet och vill läsa den, gör det! Rekommendera den till en killkompis också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar