Leta i den här bloggen

torsdag 31 augusti 2017

Vem bryr sig? av Camilla Jönsson

Det här är en lättläst bok om mobbning, kärlek och om att våga stå upp för sig själv och andra. Isak har just flyttat till en ny stad med sin pappa och kommer till en ny skola i nian.

Första dagen börjar inte bra, han är sen och krockar med Tove i trapphuset. De bor grannar och när Isak rusar ner för trapporna så slår Tove upp lägenhetsdörren rakt i huvudet på honom. Resultatet blir en stor bula i pannan och sen ankomst till skolan. Läraren är sur och sträng och Isak märker snart att i skolan är det Sigge och hans gäng som bestämmer. Deras hackkyckling är Tove, hon håller sig undan så gott det går på rasterna men lyckas inte alltid. Klasskamraterna blir gång på gång vittne till hur hon knuffas och retas men ingen gör något. Isak diskuterar saken men sin nya kompis Ali men han menar att alla håller sig undan för att skydda sig själva, för att inte Sigge ska ge sig på dem. Det har alltid varit så och snart slutar de ju nian men Isak är tveksam. Han gillar Tove och tycker inte att det är rätt att blunda och inte bry sig.

Den här boken passar nog både killar och tjejer i högstadiet. Det är lätt att känna igen sig och berättelsen innehåller lite av varje. Mod, kärlek, våld och vardagsliv.

Boken finns också som ljudbok med fulltext på Inläsningstjänst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar