Leta i den här bloggen

torsdag 28 december 2017

En annan Albin av Johan Unenge

Albin är en sån som inte syns. På fotbollsträningen viftar han och ropar "Jag är fri" men han får aldrig bollen. "Du måste stå på dig annars gör någon annan det" säger pappa och flabbar åt sitt eget skämt. 

Men så händer det otänkbara, på friluftsdagen går Albin bort sig i skogen. Det dröjer länge innan det upptäcks att han saknas och han blir kvar ensam i kylan hela natten. Det håller på att gå riktigt illa. När han hittas är han sårig, uttorkad och nedkyld men han återhämtar sig fort och när han kommer tillbaka till skolan så är han en annan Albin. Folk hejar i korridoren, klasskompisarna frågar och vill vara med honom hela tiden. Aldrig mer står han ensam på rasten eller sitter ensam i maten. 

Albin börjar inse att det är något magiskt med den här förändringen. Allt eftersom dagarna går så sipprar den magiska kraften långsamt ur honom och han måste göra något för att inte bli osynlig igen. Göra något för att fortsätta vara någon. 

Den här boken är spännande och tänkvärd men inte svår och passar för mellanstadiet. Den finns som talbok med text på Legimus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar