Leta i den här bloggen

söndag 25 februari 2018

Intet av Janne Teller

Detta är en mycket speciell bok för dig som gillar att tänka. Jag har läst den med många sjundeklassare och det blir alltid spännande diskussioner om meningen med livet. Den ser rätt lätt och tunn ut men innehållet är tungt.

"Ingenting har någon betydelse, det har jag vetat länge. Så det är ingen idé att göra något, det har jag just kommit på."

När Agnes klass kommer tillbaka efter sommarlovet så saknas Pierre-Anton. Han har bestämt sig för att sluta gå till skolan eftersom det inte är någon mening med det. Istället klättrar han upp i ett plommonträd i sin trädgård, där sitter han och kastar plommon på klasskamraterna när de går förbi på vägen till skolan. Efter ett par dagar tröttnar klassen på hans tjat om meningslöshet och börjar fundera på hur de ska få ner honom. De bestämmer sig för att övertyga honom om att det visst finns saker som betyder något. Så de utmanar varandra att samla ihop saker med betydelse i en stor hög. Det börjar med något örhänge eller ett par skor och hur det slutar det tänker jag inte berätta. Men du kan ju fundera på vad som betyder något för dig. Vad skulle du lägga i högen?

Finns som talbok med text hos Legimus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar